پانزدهمین جلسه کارگروه غار شناسی با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد / مخالفت با بازگشایی تونل خروجی غار نخجیر
در پانزدهمین جلسه کارگروه غار شناسی و با تصویب اعضای حاضر در جلسه، با بازگشایی تونل خروجی اثر طبیعی ملی نخجیر در دلیجان بعلت اثرات مخرب بر روی اکوسیستم غار مخالفت شد
پانزدهمین جلسه کارگروه غار شناسی با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد / مخالفت با بازگشایی تونل خروجی غار نخجیر
در پانزدهمین جلسه کارگروه غار شناسی و با تصویب اعضای حاضر در جلسه، با بازگشایی تونل خروجی اثر طبیعی ملی نخجیر در دلیجان بعلت اثرات مخرب بر روی اکوسیستم غار مخالفت شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، پانزدهمین جلسه کارگروه غار شناسی با حضور معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی،مدیرکل دفتر موزه های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست، دبیر کارگروه غارشناسی کشور و نمایندگان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، نماینده سازمان نقشه برداری ، نماینده سازمان جغرافیایی نیرو های مسلح ، ، نمایندگانی از سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ، نماینده وزارت ورزش و جوانان، نماینده انجمن غار و غار شناسی ایرانیان، نماینده فدراسیون کوهنوردی ، در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
فرهاد دبیری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در این جلسه با تاکید بر تشکیل منظم جلسات کارگروه ملی غار شناسی افزود: ارتباط منسجمی بین کارگروه های استانی و کارگروه ملی برقرار شود .
وی با تاکید بر اینکه تهیه شناسنامه غار های کشور یکی از بدیهی ترین و مقدماتی ترین کار هاست که باید به سرعت تهیه شود، اظهار داشت: برای حفاظت و استفاده عقلایی از مواهب طبیعی غارها به طور مستقل مقررات نداریم که این غار با این مشخصات حفاظت شود.
دبیری با بیان اینکه زمانیکه با یکسری اقدامات و حقوق مردم مواجه هستیم یکسری موانع قانونی مواجه می شویم ، اظهار داشت: یکی از راه های حفاظت از ارزش های زیستی و تفرجگاهی غار ها قرار گرفتن غار ها در زمره مناطق چهارگانه به عنوان اثر طبیعی ملی است که برای حفاظت از مناطق چهارگانه ساز و کار های قانونی وجود دارد و ماموران اجرایی محیط زیست مسئول حفاظت از آنها قرار می گیرند.
دبیری یکی دیگر از اقدامات برای حفاظت از غار های کشور ثبت در سازمان میراث فرهنگی، گردشگری برشمرد .وی در ادامه حفاظت از غار ها به عنوان یکی از سایت های سازمان شناسی را از راه های دیگر حفاظت از این اکوسیستم برشمرد و گفت: از قدرت و اختیارات استانداری و فرمانداری های نیز می توان برای حفاظت از غار ها استفاده کرد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه باید بر اساس سیستم های نظارتی بتوان غار ها را حفاظت کردافزود: بعد ازاین مرحله موضوع شناساندن و بهره برداری پایدار و تحقیقات از آن را دنبال کرد.
بنابر این گزارش، اصغر مبارکی مدیرکل دفتر موزه های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ابلاغ دستورالعمل تعیین درجه حفاظتی غارها گفت : تا کنون استانهای اصفهان، همدان، خراسان جنوبی و کهگلویه و بویر احمد گزارش های خود را ارسال کرده اند.
این گزارش می افزاید: نماینده سازمان نقشه برداری در این جلسه به حلقه مفقوده بین کارگروه استانی و کارگروه ملی غار شناسی اشاره کرد و افزود: عدم ارتباط با کارگروه های استانی مانعی برای حفاظت از غار ها محسوب می شود.
نماینده وزارت کشور در این جلسه با تاکید بر ضرورت انجام مطالعات پایه غار های کشور افزود: تا زمانیکه این مطالعات کامل نشود نمی توان برنامه مدیریتی برای آن تدوین کرد.
در این جلسه نماینده نماینده انجمن غار و غار شناسی ایرانیان گزارشی از اقدامات انجام شده برای حفاظت از غار های کشور و وضعیت غار جهنم ارائه کرد.
گفتنی است، موضوع تاثیرات تونل خروجی اثر طبیعی ملی نخجیر در دلیجان بر روی اکوسیستم غار در این کار گروه بررسی شد و به دلیل اثرات مخرب بر روی اکوسیستم غار با بازگشایی آن مخالفت و مقرر شد به وضعیت قبل برگردد.